dilluns, 14 de novembre del 2022

SAURINEMES

Hola, famílies Saurines!

Si vos fixau davall la capçalera del blog podem trobar diferents "pipelles" que estàn enllaçades a pàgines fora del blog d'aula.

Una d'elles nom "SAURINEMES" i si clicau damunt d'ella vos enviarà a un vídeo on vos presentam precisament això, els saurinemes.

Aquest no és més que el nom que hem posat a uns gestos que feim servir a l'escola per acompanyar els sons de les lletres. Està comprovat científicament que un prerequisit bàsic per xerrar adequadament, i per fer una bona adquisició de la lectoescriptura, és la correcta discriminació dels sons de la llengua que parlem.

Amb aquests gestos aconseguim donar una pista visual a més de l'auditiva (el so de la lletra) i ajudam a fer que els infants puguin discriminar més fàcilment els fonemes (sons de lletres). És molt important que els infants treballin la Consciència Fonològica abans que l'escriptura i la idea és que poc a poc, mirant aquest vídeo amb els seus familiars, vagin discriminant tots els sons i els pares tengueu una eina més per ajudar-los en el seu procés.

Així mateix, també tenim proves on veiem que infants amb més dificultats són grans beneficiats de l'ús d'aquests gestos i els hi són de gran ajuda per discriminar cada so i fer la correspondència amb la seva lletra (correspondència fonema-grafema).

D'aquesta manera, vos animam a veure el vídeo amb els infants i utilitzar-los també com una eina de suport a casa.

Vos deix també aquí una imatge on podeu veure tots els saurinemes, a més, a la camiseta de cada un d'ells, veureu un dibuix diferent: el referent que feim servir per cada una de les lletres.



Gràcies per ser-hi!


Cristina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada